PÄIVÄRETKEILIJÄN UNELMA

Etelä-Päijänteen alueen monipuolisista retkeilyreiteistä löytyy sopivia vaihtoehtoja niin perheille, kuin haasteista pitävälle. Päijänteen kansallispuiston järvimaisemissa kulkevien reittien lisäksi mielenkiintoisimpiin retkeilyvaihtoehtoihin kuuluvat Kammiovuoren ympyräreitti Sysmässä ja yhdysreitit Asikkalan ja Padasjoen kunnista Evon retkeilyalueelle. Asikkalan Aurinko-Ilves ja Padasjoen Päijänne-Ilves toimivat yhdysreittinä Ilvesvaellus – retkeilyreitille, joka muodostuu noin 70km mittaisesta polkureitistöstä Evon retkeilyalueella.

 

Retkeilyreittien käyttökausi on pääsääntöisesti toukokuulta syyskuun loppuun ja osa on luokiteltu Suomen Ladun valtakunnallisesti hyväksytyn vaativuusluokituksen mukaan. Kansallispuiston ja Evon retkeilyreittejä hallinnoi ja hoitaa Metsähallituksen luontopalvelut ja yhdysreittejä kuntien vapaa-aikatoimi. Teemareiteillä puolestaan pääset nauttimaan luonnonkauniin ympäristön lisäksi jääkauden jäljistä ja päijäthämäläisistä kylämaisemista, ostoksia unohtamatta!

Pulkkilanharjun luontopolku, 4,4 km

Päijänteen kansallispuistossa Pulkkilanharjulla sijaitseva 4,4 km mittainen luonto- ja harjupolku on päiväkävelyreitti, joka sopii myös lapsiperheille.

Pulkkilanharjun luontopolku

Pulkkilanharjun luontopolku, 4,4 km

Kelventeen harjupolku, 9,7 km

9 km mittainen Kelventeen harjupolku sijaitsee Päijänteen kansallispuistossa Kelventeen saarella, jonne pääsee kesäisin neljä kertaa viikossa Padasjoen laivarannasta M/S Elbatar -laivan kyydissä ja Vääksystä kerran viikossa. Lisäksi saarelle pääsee venetaksilla, tilausristeilyin, meloen tai omalla veneellä.

Kelventeen harjupolku

Kelventeen harjupolku, 9,7 km

Kammiovuori, 4 km

Sysmässä sijaitseva, patikointiin soveltuva Kammiovuoren 4 km mittainen polku kulkee vaihtelevissa, jääkauden muokkaamissa maisemissa. Reitin kääntöpaikkana on Kammiovuoren huippu, josta on upeat maisemat Päijänteen Kaitavedelle.

Kammiovuori

Kammiovuori, 4 km

Päijätsalo, 4,1 km

Päijätsalon saarella on useita lyhyitä, päiväretkeksi soveltuvia vaihtoehtoja. Osa reiteistä kulkee Päijänteen kansallispuiston alueella ja saaren keskiosassa on vaikuttavan näkymän tarjoava näkötorni.

Päijätsalo

Päijätsalo, 4,1 km

Päijänne – Ilves yhdysreitti Evolle, 13 km

Padasjoen laivarannasta lähtevä noin 13 km mittainen Päijänne – Ilves reitti toimii yhdysreittinä Evon retkeilyalueelle.

Päijänne-Ilves

Päijänne – Ilves yhdysreitti Evolle, 13 km

Aurinko – Ilves yhdysreitti Evolle, 31 km

30 km mittainen Aurinko – Ilves kulkee vaihtelevissa metsä- ja kulttuurimaisemissa, jossa jääkauden jäljet näkyvät selvinä. Reitti toimii yhdysreittinä Evon retkeilyalueelle.

Aurinko-Ilves

Aurinko – Ilves yhdysreitti Evolle, 31 km

Hartolan kuninkaanpolku, 3,8 km

Hartolan kuninkaanpolulla koet mielenkiintoisen yhdistelmän alueen luonnon ja kulttuurin moninaisuutta. Näe kosken kirkkaassa vedessä uivia taimenia Ekonkosken kaarisillalta , rauhoitu suometsässä kulkevalla polulla ja kulje rauhallisesti huojuvan riippusillan yli Itä-Hämeen museon upeaan miljööseen.

Hartolan kuninkaanpolku

Hartolan kuninkaanpolku, 3,8 km

Juustopolku, 17 km

Kuusimetsän suojissa kulkeva juustopolku on vanha yhdysreitti Heinolasta Vuolenkoskelle. Sen sadunomainen tunnelma rauhoittaa mielen ja saa arjen huolet unohtumaan.

Juustopolku

Juustopolku, 17 km

Paistjärven Pirunkirkko, 4,4 km

Heinolan retkikohteiden piilotettu helmi on Paistjärven Pirunkirkko, jonka mahtavuus pysäyttää kokeneenkin retkeilijän.

Paistjärven Pirunkirkko

Paistjärven Pirunkirkko, 4,4 km

Tainionvirran melontareitti, 43 km

Melontaseikkailu Hartolasta Sysmään kulkee kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa maisemassa, rauhallisesti virtaavaa jokireittiä seuraillen, liplattavien laineiden ja vesilintujen äänien keskellä.

Tainionvirran melontareitti

Tainionvirran melontareitti, 43 km