PÄIJÄNNE – JUOTAVAN HYVÄ!

Päijänteen järviallas alkaa Lahden Vesijärveltä jatkuen aina pohjoisessa Jyväskylään saakka. Järven pinta-ala on 1 118 km2 ja suurimpia selkiä ovat eteläosan Asikkalanselkä, keskiosan Tehinselkä ja Judinsalonselkä sekä pohjoisosan Vanhanselkä ja Ristinselkä. Suurimpia saaria eteläosassa ovat Virmailansaari (Padasjoki) ja Salonsaari (Asikkala). Päijänteen eteläosat ovat vedenlaadultaan erinomaisia. Yli miljoona pääkaupunkiseudulla asuvaa saa juomavetensä Päijänteen Asikkalanselältä lähtevän Päijännetunnelin kautta.

PÄIJÄNNE

1  Suomen toiseksi suurin järvi

2  pituus 120 km

3  suurin syvyys 95.3 m

4  saarten lukumäärä 1 88

Päijänne yhdistyy kanavien kautta viereisiin järviin avaten veneilijöille erittäin laajan ja monipuolisen vesistöreitin aina Lahdesta Heinolaan Jyväskylään ja Viitasaarelle saakka. Vesijärveltä pääsee Päijänteelle Suomen vilkkainta kanavaa, Vääksyn kanavaa pitkin. Päijänteen Asikkalanselältä, Pulkkilanharjua vastapäätä sijaitsevan Kalkkisten kanavan kautta pääsee Ruotsalaiselle ja Heinolaan. Päijänteen pohjoispäässä sijaitsevan Keiteleen kanavaketjun kautta pääsee aina Keiteleelle ja Viitasaarelle asti.

Luontomatkailijan aarre, Päijänteen kansallispuisto, sijaitsee eteläisellä Päijänteellä ja tarjoaa jyrkkien kallioiden, hiekkaisten harjujen, suojaisten laguunien ja pienten luotojen muodostaman upean kokonaisuuden.

Matkailija pääsee nauttimaan Päijänteen avarista järvimaisemista ja Päijänteen kansallispuistosta risteillen (Padasjoki ja Vääksy ja Sysmä: Jenni –Maria III tai Lahdesta: Päijänne-Risteilyt Hildén), venetaksilla, meloen tai omalla veneellä. Maitse saavutettavia nähtävyyksiä ja hienoja maisemapaikkoja ovat mm. Vääksyn kanava, Kalkkisten kanava, Pulkkilanharju, Päijätsalo näkötorneineen sekä Padasjoen kullasvuoren Tuomastornit. Video Kullasvuoren luontopolusta

Päijänteen kansallispuisto

Luontomatkailijan aarre, Päijänteen kansallispuisto, sijaitsee eteläisellä Päijänteellä. Puistoon kuuluu viitisenkymmentä saarta ja luotoa. Kansallispuiston sydämenä toimii Kelvenne, yksi maamme upeimmista harjusaarista.

Päijänteen kansallispuisto

Päijänteen kansallispuisto

Linnut ja kukat

Bongaa lintuja Päijänteellä ja tutustu Päijänteen kansallispuiston kukkalajeihin

Linnut ja kukat

Linnut ja kukat