UNOHTUMATTOMIA KALASTUSELÄMYKSIÄ PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELLÄ

Etelä – Päijänteen monipuoliset ja puhtaat kalavedet tarjoavat loistavat mahdollisuudet monenlaiseen kalastukseen. Päijänteen ja Vesijärven lisäksi Etelä-Päijänteen alueelta löytyy satoja pienempiä järviä, lampia ja jokia, jotka täyttävät niin uistelu –, heitto- kuin perhokalastajan toiveet. Halutessasi voit lähteä parhaille kalapaikoille ammattitaitoisen oppaan mukana!

Kalastuskohteet

PÄIJÄNNE

Suomen toiseksi suurin järvi tarjoaa monipuoliset kalastusmahdollisuudet. Suuret järvenselät houkuttelevat uistelijoita taimenten ja järvilohien perässä, jotka kasvavat vauhdilla runsaan muikkukannan ansiosta. Suojaisammat lahdet tarjoavat monipuolisia kohteita ahvenen hauen ja kuhan kalastajille niin uistellen kuin heittokalastaen. Päijänteellä ovat saaneet alkunsa myös maailmankuulut Rapalan vaaput. Katso lisätiedot Päijänteen kalastusluvista ja säännöistä: Etelä-Päijänteen Viehekalastuslupa ja säännöt

VESIJÄRVI

Vesijärvi tunnetaan hyvänä ja saalisvarmana kalapaikkana. Tavoitelluimpia kaloja ovat isot ahvenet, kuhat ja hauet. Ahvenet ja kuhat kasvavat suuriksi runsaan kuorekannan ansiosta. Vesijärvi soveltuu hyvin heittokalastukseen, uisteluun ja pilkintään. Talvisin Vesijärvi tunnetaankin erinomaisena ahvenen pilkkipaikkana. Katso lisätiedot Vesijärven kalastusluvista ja säännöistä: Vesijärven Kalastusalueen lupa ja säännöt

RUOTSALAINEN

Päijänteestä laskeva Ruotsalainen tarjoaa monipuolista kalastusta suojaisista ja kalaisista lahdista järvenselkiin. Saaliskaloina ovat mm. ahven, hauki, kuha ja taimen. Järven kapeikot virtaavat melko voimakkaasti, mikä tuo oman mausteensa kalastukseen. Katso lisätiedot Ruotsalaisen kalastusluvista ja säännöistä: Kymen-Ruotsalaisen kalastuslupa ja säännöt

HEINOLAN URHEILUKALASTUSALUE (Jyrängönvirta)

Jyrängönvirta on monipuolinen urheilukalastusalue keskellä kaupunkimiljöötä järvimaisen alueen lisäksi Siltasaaren molemmin puolin virtaavat Jyrängönkoski ja Pikkukoski tarjoavat nopeammin virtaavaa vettä ja koskikalastusta. Saaliskaloina ovat järvitaimen, järvilohi, kirjolohi, harjus, kuha, siika, hauki ja ahven. Kalastusmuotoina sallittuja ovat perhokalastus sekä soutu-ja heittokalastus. Pikkuvirrassa on heittolaituri. Katso lisätiedot Heinolan urheilukalastualueen kalastusluvista ja säännöistä: Heinolan urheilukalastusalueen lupa ja säännöt (Jyrängönvirta)

RAUTJÄRVEN KALASTUSALUE (Heinola)

Rautjärven kalastusalue käsittää Rautjärven 8 ha ja Venejärven 5 ha. Pääasiallisina saaliskaloina ovat istutettu kirjolohi ja siika sekä luontaisesti ahven ja hauki. Alue muistuttaa erämaa-aluetta ja se sijaitsee n. 5 km:n päässä Heinolan keskustasta. Alueella on laavuja, nuotiopaikkoja, heittolaitureita ja Rautjärvellä veneitä vuokrattavana. Soveltuu hyvin koko perheen kalastuspaikaksi. Alueella on myös Sataojan luontopolku. Kalastusaluetta ympäröivät metsät kuuluvat Heinolan kansallisen kaupunkipuiston erämaalueeseen. Katso lisätiedot Rautjärven urheilukalastualueen kalastusluvista ja säännöistä: Rautjärven urheilukalastusalueen lupa ja säännöt (Heinola)

TAINIONVIRTA SYSMÄ

Sysmän puoleinen Tainionvirta tarjoaa kalastusta rauhallisesti virtailevissa jokimaisemissa. Pääasiallisena saaliskalana on istutettu kirjolohi, mutta padon alapuolelle nousee ajoittain Päijänteestä myös kuhaa ja taimenta. Kalastusmuotoina sallittuja ovat perhokalastus ja heittokalastus. Katso lisätiedot Sysmän Tainionvirran kalastusluvista ja säännöistä: Sysmän Tainionvirran ja Virtaan osakaskunnan lupa ja säännöt

TAINIONVIRTA HARTOLA

Hartolan Tainionvirta tunnetaan Etelä-Suomen parhaimpina koskikalastuskohteina ja se onkin erityisesti perhokalastajien suosiossa. Kirkkaan veden ansiosta kaloja voi nähdä esim. silloilta tarkkaillen. Pääasiallisina saaliskaloina ovat taimen, kirjolohi, harjus ja suvantojen suuret hauet. Kalastusmuotoina sallittuja ovat perhokalastus ja heittokalastus. Katso lisätiedot Hartolan Tainionvirran kalastusluvista ja säännöistä: Hartolan Tainionvirran lupa ja säännöt

Opastetut kalastusretket ja välinevuokraus

Kesäillan kalastuselämyksiä – Lakeland Outdoors

Ammattioppaan vetämä heittokalastusretki Vääksystä Vesijärven kalaisille vesille. Lähdöt Vääksyn kanavalta iltaisin klo 18. Varaa retki ja nauti kesästä!

Kesäillan kalastuselämyksiä - Lakeland Outdoors

Kesäillan kalastuselämyksiä – Lakeland Outdoors

Opastetut heittokalastusretket – Lakeland Outdoors

Ammattioppaan vetämä heittokalastusretki Vesijärvelle tai Päijänteelle. Tarvittaessa noudamme teidät vaikka mökkilaiturilta!

Opastetut heittokalastusretket - Lakeland Outdoors

Opastetut heittokalastusretket – Lakeland Outdoors

Opastetut vetouisteluretket – Lakeland Outdoors

Ammattioppaan vetämä uisteluretki Vesijärvelle tai Päijänteelle. Tarvittaessa noudamme teidät vaikka mökkilaiturilta!

Opastetut vetouisteluretket - Lakeland Outdoors

Opastetut vetouisteluretket – Lakeland Outdoors

Lainaa onki Padasjoen matkailuinfosta

Padasjoen kunnan matkailuinfosta saat lainattua mato-onkia kesäaikaan. Vuokrattavissa myös mm. soutuvene.

Lainaa onki

Lainaa onki Padasjoen matkailuinfosta

Kiuasniemi – Opastettu kalastusretki

Tervetuloa kalastusoppaan vetämään kalastusaktiviteettiin Päijänteen kansallispuiston maisemiin. Lähtö Kiuasniemi Marinasta, Padasjoen Laivarannasta. Kalastuslaji valinnan mukaan: heittokalastus, uistelu, jigaus, ravustus (min. 4 henkeä)

Kiuasniemi - Opastettu kalastusretki

Kiuasniemi – Opastettu kalastusretki

Kalastusretki Päijänteellä – Kullasmarina

Kullasmarinan opastettu kalaretki Päijänteen kansallispuiston alueella.

Kalastusretki Päijänteellä - Kullasmarina

Kalastusretki Päijänteellä – Kullasmarina

Leppoisaa kalastusta kalastulautalta

Lehmonkärjen Marleena kalastuslautta mahdollistaa rennon kalastusretken isommallekin porukalle.

Leppoisaa kalastusta kalastuslautalta

Leppoisaa kalastusta kalastuslautalta

Kalastusluvat

Muuta kalastusta kuin ongintaa ja pilkintää varten on 18-64 vuotiaiden kalastajien suoritettava ennen kalastuksen aloittamista henkilökohtainen kalastonhoitomaksu: 5€/vrk, 12€/viikko ja 39€/vuosi. Maksu oikeuttaa kalastamaan yhdellä vieheellä. Kalastonhoitomaksu ei oikeuta kalastamaan vaelluskalavesistöjen koski- ja virtapaikoissa, erityiskalastusalueilla eikä kalastuskieltoalueilla.

Pyydyskalastukseen sekä ravustukseen tarvitaan puolestaan aina vesialueen omistajan lupa, joita myyvät osakaskunnat tai niiden edustajat. Myös kaupungit myyvät kalastuslupia vesialueilleen.

Jos kalastat esim. vetouistelemalla useammalla kuin yhdellä vavalla tai erityisillä virkistyskalastusalueilla, tarvitset kalastonhoitomaksun lisäksi kalastusalueen luvan:

– Etelä-Päijänteen Viehekalastuslupa ja säännöt
– Vesijärven Kalastusalueen lupa ja säännöt
– Kymen-Ruotsalaisen kalastulupa ja säännöt
– Heinolan urheilukalastusalueen lupa ja säännöt (Jyrängönvirta)
– Rautjärven urheilukalastusalueen lupa ja säännöt (Heinola)
– Sysmän Tainionvirran ja Virtaan osakaskunnan lupa ja säännöt
– Heinjoen kalastuslupa ja säännöt (Padasjoki)