SYSMÄN RYHMÄRETKET

Sysmän ryhmäretkillä on mahdollisuus tutustua Sysmässä sijaitseviin kartanoihin tai kauniisiin pihoihin puutarhateemalla. Mukaan olemme nostaneet kaksi retkiesimerkkiä ja lopullinen ohjelma räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaisesti.

RETKIEN VARAUS JA YHTEYSTIEDOT:

Nimi:  Sysmän kunta, Raija Hänninen

Puhelin:  044 – 713 4511

Sähköposti:  raija.hanninen@sysma.fi

Kolmen kartanon kierros ryhmille Sysmässä

Kierroksella vieraillaan Virtaan ja Nordenlundin kartanoissa sekä Vanhassa –Kartanossa, joista Virtaan Kartano ja Vanha –Kartano ovat olleet yhteisomistuksessa. Vanhasta Kartanosta löytyy mainintoja jo 1500 –luvulta, Virtaan Kartanon päärakennuksen matalampi osa on puolestaan rakennettu 1700 –luvun ja 1800 –luvun vaihteessa. Nordelundin Kartanolla on myös pitkä ja värikäs historia, nykyisen suvun omistuksessa kartano on ollut vuodesta 1740. Retken aikana kuullaan kunkin kartanon historiasta ja nykypäivästä. Lisäksi ohjelmaan kuuluu lounas joko Virtaan Kartanossa, Sysmän Teatteritalolla tai Lintan Kammarissa asiakkaan toiveiden mukaisesti. Ohjelman kesto on noin 6 tuntia.

 

Kaunis piha – retki Sysmän kauniisiin pihoihin

Retken aikana vieraillaan Perenna Puutarha Pöntisellä ja Mynnilän Arboretumissa. Perennapuutarhassa on mahdollisuus tutustua pihan erilaisiin rakenneratkaisuihin ja Arboretumissa puolestaan perennojen lisäksi puuvartisiin kasveihin. Lisäksi pihassa kukkivat lukuisat ruusut, pensaat ja monivuotiset kasvit. Retken kesto noin viisi tuntia, jonka aikana syödään lounas Sysmässä asiakkaan toiveiden mukaisesti.

 

Retkiä voidaan räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaan. Osallistujamäärä ja ruokarajoitteet on ilmoitettava viikkoa ennen retkeä. Emme vastaa asiakkaalle peruuntumisesta tai keskeytymisestä aiheutuvista vahingoista tai kustannuksista.