ASIKKALAN RYHMÄRETKET

Asikkalan ryhmäretket kattavat tärkeimmät nähtävyydet ja käyntikohteet Vääksyn kanavasta Pulkkilanharjulle ja Kalkkisten kylään. Uutuuskohteina ovat tulppaanitila ja ruusutarha sekä Urajärven kartanomuseo, jossa voi tutustua uudistettuihin tiloihin ja upeaan puistoon.

LISÄTIEDOT JA VARAUKSET:

Nimi:  Asikkalan kunta

Osoite:  Meijeritie 1, 17200 Vääksy

Puhelin:  044- 778 0701, 044- 778 0680

Sähköposti:  matkailuinfo(at)asikkala.fi

Koe kaksi erilaista kanavaa

Astu laivaan! Kaunis reitti alkaa Vääksyn kanavasta ja vie Kalkkisten kanavan kautta Kalkkisten kylään. Lounas viinitila Pihamaalla. Paluu bussilla kauniin Pulkkilanharjun kautta. Retken hinta alkaen 46 €/henkilö.

 

Löytöretki Asikkalan jääkausitiellä

Asikkalassa on paljon jääkauden jälkiä. Retki alkaa Vesivehmaalta. Tuohimestarin Tuvan kautta poikkeamme Päijät-Hämeen Ilmailumuseoon. Jääkausitie johdattaa ryhmän kauniiseen Kalkkisten kylään viini- ja puutarhatilalle lounaalle ja viininmaistajaisiin. Paluu Pulkkilanharjun kautta Vääksyyn. Hinta alkaen 42 € / henkilö.

 

Kartanoromantiikkaa Urajärvellä

Urajärven kartanomuseo avaa ovensa yleisölle tulevanakin kesänä. Hugo ja Lily Heidemanin kiehtova tarina hurmaa. Kartanon oma opas johdattaa ryhmän uudistettuihin tiloihin ja puistossa asuviin tonttuihin ja mystiseen idylliin. Hinta alkaen 35 € / henkilö.

 

Tulppaanitila ja ruusutarha

Entiset lehmälaitumet tulvillaan tulppaaneja ja narsisseja odottaa ryhmää vierailulle. Äitienpäivästä kesäkuuhun voi päästä ihailemaan sataa kasvilajia hehtaarin alueella. Tilan isäntä esittelee paikat ja tarjoilee! Heinäkuussa puhkeaa kukkaan n. 400 ruusupensasta. Töyrylän tilalta löytyy 80 ruusulajiketta. Tilan isäntä esittelee ruusutarhaa, kertoo hoidosta, leikkaamisesta yms. Taimia voi myös ostaa itselleen. Hinta 28 – 45 € / henkilö riippuen ryhmän koosta.

 

Kaikkien retkien hinnat sisältävät oppaan palvelut, lounaan, kahvit ja sisäänpääsymaksut. Ryhmällä oltava oma bussi.