PULKKILANHARJUN LUONTOPOLKU 4,4 KM, ASIKKALA

Pulkkilanharjulla sijaitseva helposti saavutettava päiväretkeilyreitti tarjoaa upeita järvimaisemia ja jääkauden muovaamaa harjumaastoa keskellä Päijänteen kansallispuistoa. Jo luontopolulle saavuttaessa pääsee nauttimaan Suomen kauneimmaksi äänestetyn maisemareitin upeista maisemista.

INFO

Pituus:  4,4 km

Reittimerkinnät:  Siniset maalimerkit

Vaativuus:  Helppo

Suurin korkeusero:  20 m

Kesto:  1-2 h

Lähtö- ja päätepisteet:  Karisalmen pysäköintialue, Pulkkilantie 955, Asikkala N61 17.687, E25 32.082

REITTIKUVAUS

Sinisellä merkitty ympyräreitti kulkee Pulkkilanharjulla Päijänteen välittömässä läheisyydessä. Reitti alkaa Karisalmen sillan parkkipaikalta kulkien hyväkuntoista kangaspolkua pitkin kauniissa harju- ja järvimaisemassa. Pulkkilanharjulla voi kiertää 2,2 km pituisen luontopolun tai kävellä koko 4,4 km pituisen merkityn reitin. Reitillä on muutamia risteyspaikkoja ja metsäteiden ylityksiä, jolloin kannattaa olla tarkkana ja seurata sinisiä reittimerkintöjä. Kuntoilumielessä polkua nopeasti matkaava kulkee koko reitin alle tunnissa. Hitaammin ympäristöä ja luontopolkuosuuden luontotauluja tarkkaileva kulkija voi käyttää reitillä parikin tuntia upeista maisemista nauttien.

 

VAATIVUUS

Reitin kosteilla osuuksilla on pitkospuut. Maasto on pääosin helppokulkuista ja näin ollen reitin luokitus on helppo. Reitti on kuljettavissa lenkkikengillä.

 

HYVÄ TIETÄÄ

Reitin palveluvarustus on niukka, eikä reitin varrella ole tulentekopaikkoja. Käymälä sijaitsee Karisalmen pysäköintialueella. Pysäköintialueella oleva kioski on avoinna kesäaikaan. Lähimmät kaupat ja palvelut löytyvät Vääksystä ja Kalkkisista.

 

REITIN ALKUUN

Pulkkilanharjulle pääsee Vääksystä ja Sysmästä tietä 314, joko pyöräillen, omalla autolla tai bussilla. Vääksystä kulkee kevyenliikenteenväylä Karisalmelle

REITIN KOHOKOHDAT

1.  Jääkauden muovaama harjumaasto

2.  Päijänteen upeat järvimaisemat

3.  Karisalmen silta