JUUSTOPOLKU 17 KM, HEINOLA-VUOLENKOSKI

Kuusimetsän suojissa kulkeva Juustopolku on vanha yhdysreitti Heinolasta Vuolenkoskelle. Sen sadunomainen tunnelma rauhoittaa mielen ja saa arjen huolet unohtumaan. Reitti sopii hyvin päiväretkikohteeksi, mutta rauhallisemmin reittiä kulkeva voi yöpyä reitin varren laavuilla. Kupparinkiveksi nimetty vaikuttavan siirtolohkareen lisäksi tarkkaavainen kulkija saattaa nähdä jälkiä alueella majailleista majavista.

INFO

Pituus:  17 km

Reittimerkinnät:  Valkoiset maalimerkit

Vaativuus:  Keskivaativa

Suurin korkeusero:  60 m

Kesto:  1-2 päivää

Lähtö- ja päätepisteet: Tamppilahdenkatu 35, 18150 Heinola, N61 11.309 E26 02.207 tai Vuolenkosken koulu, Vuolenkoskentie 1298, Iitti N61 05.076 E26 08.902 tai Vuolenkosken urheilukenttä, Herrojentie 12, Iitti

REITTIKUVAUS

Juustopolku alkaa Heinolasta Jyrängön kaupunginosasta Konniveden rannalta. Reitin maasto vaihtelee metsäpoluista metsäautoteihin. Alkumatkasta reitti sukeltaa kuusimetsikköön. Välillä maisema vaihtuu jäkälän peittämiin kallioihin, lehtoihin ja kanervikkoihin. Reitti päättyy Vuolenkosken kylälle. Matkan varrella metsän siimeksessä sijaitseva Läpiän laavu on noin 9 km päässä lähtöpaikasta.

 

VAATIVUUS

Reitti on paikoin mäkinen ja kivinen, joten tukevat jalkineet ovat suositeltavat. Yleisesti ottaen polku on selkeä ja hyvin hoidettu. Matkan varrella on jonkin verran pitkospuita helpottamassa kulkua. Reitin pituus tulee huomioida ja varata mukaan riittävästi juomaa ja evästä. Reitin varrella on metsätyömaita, joiden kohdalla on oltava tarkkana reitillä pysyäkseen.

 

HYVÄ TIETÄÄ

Sateisella säällä reitille muodostuu lätäkköjä, jolloin vedenpitävät kengät ovat parempi vaihtoehto lenkkikenkien sijaan. Lisäksi matkaan kannattaa ottaa puukko ja tulitikut tulentekoa varten. Syksyisin järjestetään Juustopolku-vaellus, jolloin reitin molempiin päihin järjestetään bussikuljetuksia. Polun varrella on paljon hyviä marjastus- ja sienestyspaikkoja.

 

REITIN ALKUUN

Juustopolun voit aloittaa Heinolan keskustasta kävellen Tamppilahdenkatua Muikkuojankadun risteykseen, josta reitti alkaa rantaa seuraten. Heinolaan on hyvät bussiyhteydet ja reitin alkupiste on kävelymatkan päässä bussipysäkeistä, joista lähin on Jyrängön pysäkki. Vuolenkoskella reitti lähtee Vuolenkosken koululta tai urheilukentältä. Vuolenkoskelle ei ole julkisia liikenneyhteyksiä.

REITIN KOHOKOHDAT

1.  Kupparinkivi

2.  Tunnelmalliset kuusimetsät

3.  Läpiän laavu

 

 


KATSO REITIN LÄHISTÖN PALVELUT MATKAILUKARTASTA


LATAA TULOSTETTAVA REITTIESITE KARTTOINEEN